Ruladă de iepure la cuptor

Mod de preparare: 

Într-o tavă turnăm un pic de ulei de măsline și facem un pat din ierburi aromatice. Spălăm bine și curățăm de coarjă țelina (din țelină lăsăm câteva felii) și morcovii, tăiem cubulețe mari și adăugăm în tavă. Nu uităm sarea și piperul. Presurăm cu paprica (boia de ardei dulce). Amestecăm bine și punem deasupra rulada gata. Dăm tava la cuptorul încins din vreme la 170–180 °C pentru jumătate de oră.

Piureul de țelină:

Prăjim în cratiță, cu un pic de ulei și unt, o ceapă tăiată mărunt și un cățel de usturoi tăiat felii. Adăugăm sare și piper. Cele câteva felii de țelină rămase le tăiem mărunt și le adăugăm la ceapa prăjită. Amestecăm bine. După ce se prăjesc un pic, adăugăm apă. Punem un capac, dăm focul mai mic și lăsăm să fiarbă. Când țelina a fiert, adăugăm frișcă, sare și piper. Lăsăm ingdientele să se umfle, apoi le dăm prin blender până obținem un pireu fin.

Sosul de cașcaval:

Într-o tigaie turnăm frișcă, adăugăm parmezanul dat prin răzătoare măruntă și o lingură de pastă de trufe (nu este obligatoriu), sare, piper, amestecăm și fierbem până obținem un sos care s-a îngroșat un pic. Scoatem rulada de iepure din cuptor, tăiem felii.

Servim pe o farfurie frumoasă. Punem o lingură de piureu de țelină și adăugăm legumele din tavă și o felie de ruladă aromată. Turnăm un pic de sos de cașcaval. Înfrumusețăm cu microplante.

Poftă bună!

Vezi, cum se prepară