Supă din carne de iepure cu broccoli
Spălăm și curățăm legumele. Într-o cratiță cu apă rece punem la fiert carnea spălată în prealabil. Scoatem spuma, adăugăm o ceapă curatată de coajă, morcovii taiați în jumătate și tulpinile de țelină tocate. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 1–1,5 ore.
Cu 20–30 de minute înainte de a fi gata, adăugăm sarea, frunza de dafin, boabele de ienibahar. Scoatem carnea din bulionul preparat cu o lingură. Lăsăm carnea să se răcească puțin și o dezosăm.
Filtrăm bulionul prin pânză împaturită în mai multe straturi și îl turnăm iarăși în cratiță. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Curǎţǎm morcovii și îi tǎiem pai. Într-o tigaie încingem untul împreună cu uleiul, punem ceapa, o prajim amestecând-o 1–2 minute la foc moderat.
Adăugăm morcovii, sarea și călim legumele aproximativ 5–7 minute. Când bulionul începe a fiarbe adăugăm broccoli, conopida și lăsăm să mai fiarbă timp de 3 minute. Adăugăm în bulion bucățile de carne fiartă și legumele prăjite. Amestecăm supa și fierbem încă 5 minute. Punem verdeața tocată, amestecăm și luăm supa de pe foc.
Servim supa din carne de iepure cu broccoli într-o farfurie adâncă, presurând cu pătrunjel proaspăt tocat.