Plăcintă cu carne de iepure
Spălăm carnea de iepure și o tăiem în bucăți mari. Curățăm morcovii și ceapa. Tăiem morcovii în două. Punem bucațile de iepure, morcovii, ceapa, foile de dafin într-o cratiță și turnăm apă rece. Fierbem la foc mic timp de 1 oră. După fierbere, îndepărtăm spuma. Scoatem carnea fiartă din tigaie și o răcim. Separăm carnea de oase și o rupem bucăți.
Curătăm cartofii dulci și îi tăiem cubulețe. Clătim mazărea verde congelată cu apă rece. Răzuim cașcavalul mărunt. Punem frișca în cratiță pe foc. Îndată ce încep să apară primele bule, adăugăm cașcavalul ras, lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, până când sosul va avea o consistență omogenă. Adăugăm sarea, piperul și nucușoara după gust. În vas din ceramică punem carnea de iepure, cartofii dulci, mazărea verde, sare, piper după gust, mixăm și turnăm sosul de brânză. Din aluat foietaj tăiem un dreptunghi pentru vasul în care se află deja carnea. Udam marginile vasului cu apă, acoperim vasul cu aluat, lipind bine mărginile. Facem o gaură în mijlocul aluatului pentru ca aburul sǎ iasǎ. Ungem aluatul cu gălbenuș de ou. Coacem plăcinta de iepure în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 30 de minute până se rumenește.
Servim plăcinta pe o farfurie plată.