Pârjoale din carne de iepure
Clătim carnea de iepure sub jet de apă și o uscăm cu un prosop de hârtie. Separăm carnea de oase, o tocăm sau o tăiem mărunt cu un cuțit. Spălăm ceapa, pătrunjelul, ceapa verde și usturoiul, le curățăm, le tăiem mărunt și le adăugăm la carne. Asezonăm tocătura cu ou, piper negru proaspăt măcinat, sare și amestecăm bine.
Muiem mâinile în apă și formăm pârjoalele din carnea tocată, apoi le tăvălim pe rând prin pesmeți. Într-o tigaie cu ulei încins prăjim pârjoalele pe ambele părți până la rumenire. Transferăm pârjoalele pe o tavă și le coacem în cuptorul încins prealabil la 180oC timp de 30 minunte.
Garnitura. Fierbem varza de Bruxelles în apă cu sare timp de 5 minute. Călim usturoiul zdrobit într-o tigaie timp de un minut pentru a aromatiza uleiul și după aruncăm usturoiul. Adăugăm varză de Bruxelles și porumbul și prăjim timp de 5 minute. Condimentăm cu sare și piper după gust.
Servim pârjoalele din carne de iepure într-o farfurie adâncă cu varză de Bruxelles și porumb. Decorăm cu rucola și flori.