Pulpǎ de iepure la cuptor cu rosmarin
Facem marinata amestecând vinul alb, oțetul, rozmarinul, sarea și piperul într-un bol mare. Spălăm pulpa de iepure și o punem în bolul cu marinadă pentru 4 ore, astfel încât carnea să devină moale. Punem pulpele de iepure într-o cratiță din ceramică, turnăm deasupra 1⁄2 din marinata cu vin. Adăugăm deasupra cărnii cățeii de usturoi tăiați în jumătate, olivele, ceapa tăiatǎ fâșii mășcate și stropim cu ulei. În cuptorul încins din vreme pânǎ la 180 °C coacem carnea de iepure 40 de minute cu capac, apoi înca 20 minute fară capac, până se rumenește.
Polenta. Între timp pregătim polenta. Punem o cratițǎ cu apă (ar fi bine un ceaun) la foc moderat și, când începe să fiarbă, adăugăm sarea. Adăugăm făina de porumb și mixăm repede cu teul. Lăsăm polenta să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând de câteva ori cu o lingură de lemn. Înglobăm untul, parmezanul ras și fierbem încǎ 5 minute, mixând bine pânǎ se topește cașcavalul.
Servim carnea de iepure într-o farfurie adâncă cu bucăți de polenta, stropim cu zeamă și decorăm cu rozmarin și salată mixtă.