Pate din ficat de iepure cu coniac
Ceapă caramelizată. Curățăm ceapa, o tăiem în jumătate și apoi pai. Încingem uleiul în tigaie și prăjim ceapa la foc moderat 15 minute, amestecând până se rumenește ușor. Asezonăm cu oțet balsamic, sare, zahăr și prăjim încă 15 minute până ceapa se caramelizează.
Pate. Ficatul îl spălăm bine în câteva ape. Îndepărtăm pelițele și îl tăiem bucăți mari. Topim untul în tigaie și prăjim ficatul câteva minute. Adăugăm usturoiul tăiat și călim înca 2 minute. Punem într-un blender ficatul prăjit (împreună cu zeama), lǎsǎm să se răcească. În aceeași tigaie fierbem frișca. Adăugăm în blender frișca, coniacul, zahărul, sarea, piperul după gust și mixăm până obținem o masă omogenă, fină. Turnăm compoziţia obţinutǎ în forma ceramică potrivită (acoperim cu folie de aluminiu sau capac) și coacem în cuptor 30 minute la temperatura de 190°C. Lǎsǎm pateul să se răcească.
Servim pateul rece, tăiat bucăți, împreună cu feliile de baghetă și ceapă caramelizată.