Carcasa tranșată în rolă
Mod de preparare:
Tăiem iepurele bucăți, le tăvălim prin făină și le punem la prăjit, la foc mare, într-o tigaie încăpătoare, cu ulei de măsline și un pic de unt. Adăugăm sare și piper.
După ce obținem o crustă frumoasă, adăugăm jumătate de pahar de vin alb sau rose. Cum s-a evaporat vinul transferăm iepurele într-o oală de lut.
Tăiem mășcat câțiva cartofi noi și dovleacul și îi adăugăm în oala cu carnea de iepure. Sărăm, piperăm.
Adăugăm rozmarin, cimbrișor și usturoi. Amestecăm bine. Punem deasupra câteva bucățele de unt. Punem capacul și dăm la cuptor pentru 1h - 1h30min, la 170C.
Să te lingi pe degete de bun ce este!
Servim carcasa tranșată în rolă în stil rustic din oală de lut.