Fricassee din carne de iepure
Carnea de iepure o tăiem bucăţi porţionale. Într-un bol mare punem carnea, adăugăm sare și amestecăm astfel ca fiecare bucătă să fie sarăta bine. Lăsăm carnea pentru 30–45 minute la temperatura camerei. Înainte de a o prăji, uscăm carnea cu prosoape de hârtie.
Încingem o tigaie mare cu ulei și prăjim carnea de iepure. Important e să rumenim bucățile de carne pe toate părțile și să nu se lipescă una de alta. Dacă carne este multă, prăjim pe rând. Transferăm carnea rumenita pe o farfurie și, între timp, preparăm sosul.
Curățăm ceapa, o spălăm și o uscăm cu un prosop de hârtie. Tăiem ceapa în jumătate și apoi pai. În aceeași tigaie ce am folosit-o călim ceapa. Peste câteva minute, când ceapa devine moale, adăugăm vinul, amestecǎm cu o spatulă și înăbușim la foc mic 5 minute. Înglobăm în sos muștarul, cimbrul, apa și lăsăm să fiarbă. Adăugăm sare după gust.
Bucățile de iepure le punem iarăși la tigaie, verificăm ca sosul să cuprindă toatǎ carnea. Acoperim cu un capac și înăbușim iepurele la foc mic timp de 45 minute până carnea va deveni moale, fină și se va desprinde ușor de pe os.
Când carne va fi gata, adăugăm frișca și pătrunjelul tocat, dăm focul mai tare și fierbem până când sosul va deveni dens.
Garnitură. Punem pe foc o cratițǎ cu apǎ sărata și adăugăm frunza de dafin. Când începe să fiarbă apa, adăugăm mazărea verde. Fierbem mazărea 10–15 minute, astfel încât coarja să nu fie dură. Între timp, fierbem frișca in alta cratiță. Scurgem apa de la mazăre, păstrând un păhar pentru piure. Frunza de dafin o aruncăm. Punem în blender mazărea, frișca fierbinte, untul, sarea si mixăm până când obținem un piure fin. Daca piureul este prea dens, adăugăm puţina apă de la mazăre.
Servim fricassee din carne de iepure cu piure de mazăre împreună cu sosul de frișcă, presărând deasupra pătrunjel tocat.